Erik van Ommen Rustende ijsvogel Giclée ( canvas oplage 125 )

Erik van Ommen

Rustende ijsvogel

Formaat: 35.0 * 30.0 cmTechniek: Giclée ( canvas oplage 125 )Vraagprijs: € 75.- excl. Inlijsting

Over Erik van Ommen

Erik van Ommen (1956) studeerde in 1983 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen. Hij woont met Wilma Brinkhof in een oude pastorie, een Rijksmonument op de historische Brink van Vries. In dit Noord-Drentse plaatsje werkt en exposeert hij in Atelier Brink 2. Erik maakt figuratief werk in de traditie van de Noordelijke Realisten en exposeerde in musea en galerieën in binnen- en buitenland. Hij publiceerde tot nu toe 28 boeken.

Zijn olieverfschilderijen, aquarellen, pastels, etsen, bronzen beelden en tekeningen laten zien dat kunst en natuur voor hem nauw met elkaar verbonden zijn."Als beeldend kunstenaar zie ik de noodzaak om me in te zetten voor het behoud van datgene wat me inspireert."

Of het nu gaat om kunst of over natuurbehoud, hij is er van overtuigd dat passie, creativiteit en samenwerking tot meer leiden. Dat is een van de redenen dat hij met andere kunstenaars in de jaren negentig de Artist for Nature Foundation oprichtte. Deze stichting is nog steeds actief en stelt zich ten doel om door middel van kunstprojecten de aandacht te vestigen op bedreigde natuurgebieden.