Reinder Homan Beuk Ets

Reinder Homan

Beuk

Formaat: 45 * 50 cmTechniek: EtsVraagprijs: € 750.-

Over Reinder Homan

Reinder Homan (Smilde 1950) kreeg zijn opleiding aan de Academie Minerva te Gronigen en de Jan van Eyckacademie te Maastricht. Hij won diverse prijzen, waaronder de belangrijke Nederlandse Grafiekprijs in 1990. Hij is een etser pur sang.

Uit zijn verfijnde sfeervolle landschappen en natuurstudies blijkt de enorme beheersing van de etstechniek. Homan weet zijn onderwerpen met een schijnbaar speels gemak vast te leggen in zink en koper. Zijn onderwerpen zijn meestal ontleend aan de natuur van het gebied dat hem het na aan het hart ligt: Noord-Nederland.

Het karakter van de “Friesche wouden” en het Groninger Westerkwartier weet hij als geen ander te treffen. Werk van hem is onder meer opgenomen in de collecties van het Rijks Prenten Kabinet te Amsterdam, Museum Boymans- van Beuningen te Rotterdam, het Drents Museum te Assen, het Fries Museum te Leeuwarden, de ING bank, de Gasunie te Groningen en de NAM te Assen. Reinder heeft regelmatig exposities in musea en galerieën in binnen- en buitenland.