Gabriël Gressie  Luchtpost Olieverf op paneel

Gabriël Gressie

Luchtpost

Formaat: 4 * 5 cmTechniek: Olieverf op paneelVraagprijs: Verkocht

Over Gabriël Gressie

Bakjes, kijkdozen vol met hamsters, muizen en vogeltjes, allemaal druk doende, samen spelend of werkend. Dat zijn de schilderijen van Gabriël Gressie (1959).

De objecten zouden zo uit een 17e eeuws stilleven kunnen zijn geplukt, boeken, fruit, noten, potjes en doeken. De diertjes zijn van deze tijd en geven het schilderij een hedendaagse authenticiteit. De titel bepaalt het verhaal, de objecten en diertjes nemen de kijker mee op een avontuur.

Gabriël studeerde aan de Kunstacademie in Den Haag waar hij de basis voor zijn techniek leerde. Het contact met een verfleverancier na zijn studie leverde hem de kennis op van pigmenten en verffabricatie en hoe de oude meesters daarmee werkten. Deze kennis gebruikt hij nog steeds om een eigen sfeer te creëren in zijn schilderijen.

Gabriël zet zichzelf op de kaart als fijnschilder met een eigen stijl, humor en werkwijze. Het formaat waarop Gabriel meestal werkt maken hem een kunstenaar op de vierkante millimeter. Zijn precisie is fascinerend, zijn kleurgebruik uniek en zijn werk laat een blijvende indruk achter bij de kijker.