Paul Christiaan Bos "Wachter Jelsum" bladgoud, houtskool, kleurpotlood & krijt

Paul Christiaan Bos

"Wachter Jelsum"

Formaat: 30, 1 * 36 cmTechniek: bladgoud, houtskool, kleurpotlood & krijt Vraagprijs: Verkocht

Over Paul Christiaan Bos

Paul Christiaan Bos behoort tot de belangrijkste kunstschilders van Nederland van deze tijd. Van zijn schilderijen gaat een sterke, suggestieve werking uit door de schoonheid en intensiteit van zijn kleuren en zijn behandeling van het licht, waarvan de uitstraling haast bovennatuurlijk is.     

Paul Christiaan Bos schildert met een diepe bewondering en liefde voor mens en natuur, een bewondering die grenst aan een mystieke belijdenis. Daardoor ademen zijn schilderijen een bijzondere sfeer. Zijn portretten geven de intensiteit bloot waarmee Paul Christiaan Bos zich met eindeloos geduld inleeft in het karakter van de persoon die hij schildert, hetzelfde geduld waarmee hij bomen, bloemen, planten en dieren magisch en met groot talent op het doek vereeuwigd.

Zijn schilderijen zijn surrealistisch, maar tegelijk zeer natuurgetrouwe opnamen van het landschap en het bos, het bos met heuvels, knoestige stammen en geheimzinnige open plekken vol wilde plantengroei. Van de oude meesters is Jan van Eyck (ca 1390-1442) zijn bron van inspiratie, zowel in artistiek als in technisch opzicht. Zoals zijn grote voorbeeld mengt Paul Christiaan Bos zelf zijn verf en is de opbouw van zijn schilderijen geheel volgens de regels van de klassieke schilderkunst.