geplaatst op Wednesday-25-February-2015 door:Bosma

“Natuurlijke verwondering & andere zaken”

Met trots presenteert Galerie Noordvleugel de expositie “Natuurlijke verwondering & andere zaken” met werk van Paul Christiaan Bos, Corry Kooy, Grietje Postma en Romee Kanis. Zaterdag 7 maart 2015 wordt deze expositie geopend. De expositie is te bezichtigen tot en met zaterdag 2 mei 2015.

Hierbij nodigen wij u van harte uit. Voorbezichtiging is mogelijk vrijdag 6 maart 2015.

 

Paul Christiaan Bos

 

Wegens groot succes blijft het uilenproject van Paul Christiaan Bos deel uitmaken van de nieuwe expositie. De portretten en landschappen van Paul Christiaan Bos (Heemstede, 1956) zijn verspreid over de hele wereld. De laatste vier jaar heeft Paul zich vooral gewijd aan zijn “Owlery Project”, een nieuwe en grote uitdaging voor de kunstenaar. Begin 2011 bouwde hij achter zijn atelier een Uilenburcht voor zijn twee uilen, ”Feline” en ”Coppernickle”. In de zomer van 2012 kwam daar
nog hun jong “Sterre” bij. Met zijn uilenproject heeft Bos een onderwerp, dat uit zichzelf zijn kunst met ideeën kan voeden, iets dat voortdurend inspireert en een open einde heeft.

Bekijk hier de schilderijen van Paul Christiaan Bos

 

 

Corry Kooy

 

Corry Kooy (1960) woont en werkt in zilverstad Schoonhoven aan de Lek. Haar atelier staat ook aan het water. Zij volgde een teken- en schilderopleiding in Engeland en nam deel aan diverse masterclasses in Engeland en Nederland. Zij schildert impressionistisch en heeft een voorkeur voor het schilderen van koeien. Deze koeien komen steeds terug in haar werk. Haar schilderijen zijn regelmatig op exposities te zien en wordt vertegenwoordigd door enkele vooraanstaande galeries. Zij won prijzen in Engeland en Nederland.

 

Bekijk hier de schilderijen van Corry Kooy

 

 

 

Grietje Postma

 

 

Grietje Postma (1961) kreeg haar opleiding aan de Kunstacademie Academie Minerva in Groningen. De natuur en het landschap om haar heen zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Dit vertaalt zich in prenten met een verstilde harmonische sfeer. Bomen, bloemen en takken verwerkt zij meesterlijk in haar prachtige kleurenhoutsnedes. Het werk van Postma wordt geëxposeerd op diverse plekken in binnen- en buitenland en is aangekocht door verschillende bedrijven, instellingen en particulieren.

 

Bekijk hier de kleurenhoutsnedes van Grietje Postma

 

 

 

Romee Kanis

 

Romee Kanis (1953) maakt figuratieve beelden in brons. De bronzen beelden van Romee onderscheiden zich door een vrouwelijke benadering en een altijd gracieuze vorm. Meestal
vrouwelijke of mannelijke figuren, maar ook wel dieren. Zachte details, romantische vormen en elegante lichaamsdelen kenmerken haar beelden. Romee Kanis maakt haar beelden in was of klei. Romee zorgt voor de afwerking en kleuren middels haar zeer eigen patins. Dit geeft de beelden een extra dimensie. De beelden stralen sierlijkheid en een aanstekelijk luchtig karakter uit. Haar werk is te vinden in gerenommeerde galerieën door heel Nederland. Voor haar is het uitbeelden van gevoel het belangrijkste streven.

 

Bekijk hier de bronzen Beelden van Romee Kanis

 

← Terug naar nieuwsoverzicht