geplaatst op Sunday-29-May-2016 door:Bosma

Jubileumjaar 2016 Groot feest bij Galerie Noordvleugel

 

 Galerie Noordvleugel bestaat 10 jaar

Lijstenmakerij Bosma bestaat 20 jaar
En dit gaan we uitgebreid vieren op zaterdag 11 juni met een Open Dag.

Speciaal voor deze gelegenheid wordt er een zeer gevariëerde tentoonstelling ingericht met werken van Paul Christiaan Bos, Edgar de Cruijer, Robert Daalmeijer, Peter Durieux, Gabriel Gressie, Aad Hofman, Romee Kanis (beelden), Corry Kooy, Patrick van der Linde, Liduin van Noord, Grietje Postma, Brita Seifert, René Tweehuysen, Dorry van de Winkel, Louise de Winter en Max de Winter, kunstenaars die in de afgelopen jaren in Galerie Noordvleugel hebben geëxposeerd.

 

Galerie Noordvleugel werd in het begin nog Kunsthuis van het Noorden genoemd, maar is  inmiddels uitgegroeid tot een landelijk Kunsthuis met tentoonstellingen van allure. In de afgelopen tien jaar heeft Noordvleugel bewezen een podium te zijn voor vele kunstenaars.

We hebben zeer veel publiciteit gehad, en vooral ook veel landelijke publiciteit, door Het Uilen Project van Paul Christiaan Bos. Galerie Noordvleugel stond aan de wieg van dit project en bij ons valt dan ook continu een tentoonstelling van zijn Uilenwerken te bewonderen.

 

Om 14:30 uur zal graaf de Marchant et d’ Ansembourg, de eigenaar van landgoed Fogelsanghstate, het openingswoord verrichten.

En om de tentoonstelling een echt Fries tintje te geven hebben we de heer Bearn Bilker de burgemeester van Kollumerland c.a., gevraagd ook een woord tot u te richten. De heer Bilker was ook degene die destijds onze eerste tentoonstelling opende.

 

Aansluitend zal kunstenaar Paul Christiaan Bos alle exposerende kunstenaars met een paar woorden bij u introduceren en hierna wordt het startsein gegeven tot een gezellige middag en avond. Er is muziek, zang van Anneke Douma, een uilenshow, kortom alles om er samen met u

een hele mooie dag van te maken. Voor hapjes en drankjes wordt gezorgd, en daarom vragen wij u om ons door middel van een mail of een telefoontje te willen doorgeven of u aanwezig zult zijn en zo ja, met hoeveel personen.

 

Tel: 0511-442436; e-mail: galerienoordvleugel@hetnet.nl

 

U bent van harte uitgenodigd!

Jan en Mineke Bosma

Kleasterwei 1

9297 WR Veenklooster

← Terug naar nieuwsoverzicht